zelender

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Germania v-a dizolva TOATE TABERELE DE TIGANI DIN TARA

Sursa: Napocanews    Tiganii gripeaza relatiile franco-germane
Evacuarea taberelor de ţigani va începe şi în Germania, potrivit unei înţelegeri între Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel, titrează cotidianul german Berliner Zeitung. Această înţelegere între Franţa şi Germania cu privire la situaţia ţiganilor nomazi dovedeşte o campanie la nivel european de restricţionare a dreptului de circulaţie în Uniunea Europeană, contrară principiilor care stau la baza Uniunii Europene.
“În Germania, nu există încă nicio evacuare a taberelor de ţigani, la fel ca în Franţa”. Astfel de observaţii i-a adresat informal preşedintele francez Nicolas Sarkozy cancelarului german Angela Merkel în seara zilei de joi, în timpul summit-ului UE care a avut loc la Bruxelles.
Guvernul german dezminte informaţiile vehiculate de Nicolas Sarkozy
Purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert a declarat, după ce s-a reîntors la Berlin, faptul că cancelarul Merkel nu a avut nici în cadrul Consiliului European şi nici în conversaţiile cu Sarkozy discuţii despre presupusele tabarele de ţigani din Germania şi nici despre evacuarea acestora. Sarkozy, care a fost presat la summit din cauza deportărilor ţiganilor, a susţinut că “Germania va dizolva în curând toate taberele de ţigani din ţară”. Ţiganii vor fi trimişi în România şi Bulgaria.
“Angela Merkel i-ar fi spus lui Sarkozy spus că intenţionează să facă declaraţii şocante privind ţiganii ilegali din Germania, în săptămânile următoare “, a declarat preşedintele Sarkozy, dupa discutiile cu Merkel, la o conferinţă de presă. “Sarkozy a inventat acest lucru”, a mai spus Steffen Seibert. Lucrurile au rămas neclare în privinţa discuţiei lui Sarkozy în legătură cu pretinse evacuări ale taberelor de ţigani din Germania. Anterior, a avut loc la Summit-ul de la Bruxelles un litigiu violent al Comisiei Europene asupra politicii de ţigani din Franţa.
Liderii europeni, şocaţi de discursul Vivianei Reding
Nicolas Sarkozy a declarat, după discuţiile oficiale avute loc la summit-ul de la Burxelles, că toţi liderii s-au dovedit socaţi de “exagerările” vice-preşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, privind politica expulzărilor ţiganilor din Franţa, mai ales că acestea au fost în mod direct asociate cu deportările din timpul celui de-al doilea război mondial. Comparaţie istorică a încălcat “sentimentele profunde dintre concetăţenii noştri.”, a declarat Sarkozy.
Barroso: Comisia Europeană trebuie să îndeplinească rolul său de gardian al tratatelor UE
Preşedintele Comisiei UE, Jose Manuel Barroso, a confirmat că au existat dispute pe acest subiect. “Comisia trebuie să îndeplinească rolul său de gardian al tratatelor UE”, a susţinut Barroso în timpul summit-ului. El a recunoscut că a s-au folosit în focul bataliei “cuvinte exagerate”, cu referire la declaraţiile comisarului Reding.
Chiar şi cancelarul german Angela Merkel a obiectat faţă de modul de redactare al discursului Vivianei Reding. “Am făcut clar faptul că am tonul şi limbajul folosit de către Comisarul nu a fost adecvat”, a spus Merkel.
Criticile Comisiei şi furia lui Reding au fost declanşate după ce autorităţile franceze au anunţat printr-o scrisoare către prefecţi, că se urmăreşte desfiinţarea taberelor de ţigani ilegale din Franţa .
http://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu