zelender

duminică, 19 septembrie 2010

Sint furioasa

Sint furioasa si nu pot urmari linistita la tv. o dezbatere pe temele politice actualeModeratorii si invitatii nu numai cei de la putere (care in nod special se pierd in divagatii),  incep prin a  comenta fiecare situatie cu elucubratii folozofice din care se pierde mesajul, se pierde intelesul si se raceste  tensiunea evenimentelor.
Am spus in nenumarate ori ca succesul unei actiuni sindicale mai ales este, in afara de mobilizarea sindicalistilor, in dincursul cla, concis format din fraze scurte mobilizatoare pe intelesul tuturor.  A arata clar situatia catastrfala a Romaniei si implicit  situatia imediat urmatoare neremediabila, pe zeci de ani de acum incolo.
Ca si la  tv, la manifestatiile sindicale atit de importante in aceasta perioada, cei care sint alesi sa vorbeasca sint persoane cu deficiente de vorbire, cu un timbru pitigaiat, tocmai pentru a transforma acest lucru intr-un comic absurd.
Aceasta se numeste sabotaj. Urmaresc vorbitorii puterii  si observ ca in  magaria lor ei vorbesc coerent o tin pe a lor si cel mai important au un timblu barbatesc si ferm.De aceea cred ca trebuie schimbata strategia cu moderatoare cu vocea constipata, sau cu  vocea pitigaiata care, te alunga din fata tv.si daca ramii nu mai esti atent la ce spune ci, doar  sa te tii bine de canapea ca sa nu dai cu fugitii din fata tv.
Dar aceste prime  contacte cu telespectatorii si cu manifestantii, nu sint luate in seama cu toate ca de aici de la prima silaba si atitudine, se  injumatatesc cei care ar trebui prin discursuri sustinute, pe un ton moderat si calm sa dea  primul impuls pentru, a urma apoi increderea aproape totala a cuvintelor spuse si pentru transformarea lor in realitate.
Condamn opozitia care nu a ramas in sala la vot, macar pentru ca prin prezenta lor sa nu se fraudeze votul.Acest  imbold de a fugi de la sedintele Parlamentului l-a avut asupra parlamentarilor in 2004 si Mona Musca, sa plece si in urma s-a facut cum au vrut cei care au ramas. Noi ii platim de la gura noastra pentru a fii acolo si a ne reprezenta, nu a umbla numai telelei mando in masini de lux  si a absenta, insa a ne toca nervii cu importanta functiei lor la tv. Cer ca aceste creaturi sa dispara de pe scena politica a tarii. Si cei de la putere si cei din opozitie.
Daca s-ar alege la intimplare  parlamentari din oamenii de buna credinta, ai acestei tari si cred ca lucrurile ar merge mult mai bine.
Deci  discursurile inclusiv cele de la tv., trebuiesc formate din fraze scurte si la obiect, caci imbirligarea verbala este numai pentru fufe de o noapte.
Capul sus, pieptul inainte ! papapa
http://dariaion.blogspot.com/
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu