zelender

joi, 2 decembrie 2010

Gheorgy Frunda la vederea membrilor Noii Drepte la Tirgu Mures

Foto:Prefectul de Mures D-l Marius Pascan.
Gyorgy,ne-ai starnit hohote de ras cu reactiile tale:Sa vinaaaaaaa Politiaaa…saaaaaa vina SRIIIII…sa vina armataaaaaaa….!!!!Gyorgy la anul iti pregatim o supriza si mai mare.O sa sarbatorim ziua nationala la…Cand au aflat oamenii din Targu Mures ce reactie a avut Frunda,toti radeau in hohote.Traia cu impresia ca armata romana,Politia,Jandarmeria,SRI-ul si alte institutii romanesti se vor arunca in genunchi si vor opri marsul “Noii Drepte”.A reusit sa se faca de ras in tot orasul Targu Mures . CE SATISFACTIE ENORMA AVEM!!!
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy i-a cerut, miercuri, prefectului de Mureş, Marius Paşcan, să intervină şi să cheme “SRI-ul, Miliţia şi Armata”, după ce participanţii la marşul organizat de Noua Dreaptă au scandat în faţa Prefecturii “Limba română, unica stăpână”, Paşcan replicând că nu e nimic ilegal.
Participanţii la marşul organizat de Noua Dreaptă şi de Uniunea “Vatra Românească” au ajuns, miercuri, în faţa Prefecturii Mureş, unde au strigat, printre altele, “Limba română, unica stăpână” şi “Harghita şi Covasna, pământ românesc”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În clădirea Prefecturii, senatorul UDMR Frunda Gyorgy l-a rugat pe prefectul de Mureş, Marius Paşcan, să aibă o discuţie particulară, care s-a transformat însă într-o dispută verbală, în faţa mai multor oficialităţi.
Frunda i-a spus prefectului că “e inadmisibil” ce se strigă, arătându-se deranjat mai ales de sloganul “Limba română, unica stăpână”, iar prefectul i-a răspuns că nu se întâmplă nimic ilegal şi că nu are cum să îi oprească pe manifestanţi să strige.
În acel moment, senatorul i-a spus prefectului că este garantul respectării legalităţii în judeţ şi i-a cerut ca, în această calitate, să ia legătura cu forţele de ordine.
“Chemaţi SRI-ul, Miliţia şi Armata, că uitaţi ce-i aici”, i s-a adresat Frunda lui Paşcan, după care cei doi s-au despărţit.
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a participat la Târgu Mureş, la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională, el făcând parte din delegaţia care a depus o coroană de flori la Monumentul Latinităţii – Lupoaica.
Pe de altă parte, acţiunile organizate de Noua Dreaptă şi Uniunea “Vatra Românească” s-au încheiat fără incidente, participanţii integrându-se în programul oficial al manifestărilor de 1 Decembrie.
La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Prefecturii Mureş, autorităţile locale ţin discursuri în faţa câtorva sute de persoane.
Aproximativ 200 de persoane de la organizaţiile Noua Dreaptă şi Uniunea “Vatra Românească” au plecat, miercuri dimineaţă, într-un marş din Parcul Eroilor din Târgu Mureş spre centrul municipiului, purtând steaguri tricolore, portrete ale lui Avram Iancu şi scandând diferite sloganuri.
Participanţii – aproximativ 200 de persoane de la organizaţiile Noua Dreaptă şi Uniunea “Vatra Românească” – s-au adunat în Parcul Eroilor din Târgu Mureş, unde organizatorii le-au spus, înainte să pornească în marş, să nu răspundă la provocări, indiferent dacă sunt “înjuraţi sau loviţi”.
În jurul orei 10.00, manifestanţii au plecat spre centrul municipiului, purtând steaguri cu însemnele Noua Dreaptă şi ale Uniunii “Vatra Românească”, drapeluri tricolore şi un tricolor de dimensiuni mari, precum şi steaguri cu portretul lui Avram Iancu.
Ei au scandat sloganuri precum “România noastră”, “România românilor”, “Harghita şi Covasna, pământ românesc”, “Noi suntem români, aici suntem stăpâni”, “Limba română, unica stăpână” şi “România Mare, în vechile hotare”.
Manifestanţii au parcurs cartierul “7 Noiembrie”, îndreptându-se, pe trotuar, spre centrul municipiului, pentru a ajunge la statuia Lupoaicei din faţa Prefecturii Mureş.
Ei au fost însoţiti de forţe de ordine, care le-au cerut să nu aibă obiecte interzise de lege, bannere cu mesaje “contra separatismului maghiar”, pentru a nu provoca incidente.
sursa: Adevărul.ro
Reactia lui Gyorgy Frunda
Prefectul judeţului a precizat că senatorul Gyorgy Frunda nu cunoaşte legea. “Domnul Frunda şi-a ieşit din fire că de ce manifestanţii din Noua Dreaptă scandau tot felul de sloganuri şi lozinci şi de ce Instituţia Prefectului nu i-a oprit. I-am spus că nu cunoaşte legea. Instituţia Prefectului nu se ocupă de autorizarea manifestărilor publice, nu are în atributul său legal acest lucru şi în al doilea rând şi să fi vrut nu aveam cum să opresc participarea unor cetăţeni, fie că sunt de la Noua Dreaptă, fie de altundeva la o manifestare publică. Nu aveam atributul, atâta timp cât ne bucurăm de libertate de mişcare şi de a manifesta în această ţară. El n-a înţeles despre ce e vorba, era foarte enervat, prin urmare i-am întors spatele, că am văzut că nu avem ce dialoga.”,a spus Paşcan.

Prefectul a precizat că marşul celor de la “Noua Dreaptă” a fost atent monitorizat de autorităţi, prin urmare nu s-au înregistrat incidente. “Au fost întâlniri ale autorităţilor de ordine publică încă de acum două săptămâni, pentru că exista intenţia Noii Drepte de a participa la manifestări la Târgu-Mureş şi tocmai pentru  a se evita orice posibile acţiuni de conflictualitate.  Acţiunile au fost monitorizate, prin urmare n-a fost nici un fel de pericol. S-au scandat lozinci legate de Ardeal, de patrie, absolut de bun simţ , cred eu. Nu s-a ieşit din cadrul legal, iar Noua Dreaptă e o organizaţie recunoscută legal în România şi nu ai cum să interzici participarea  membrilor săi la vreo manifestare publică, decât atunci când sunt puşi în afara legii, ori atunci când au lozinci de tip fascist.  Ori eu ca prefect nu pot, subiectiv, nu e prerogativa mea, să hotărăsc dacă sunt fascişti sau nu, dacă pot participa la o manifestare publică sau nu. Mă mir că domnul senator Frunda, care e şi avocat, nu cunoaşte legea administraţiei publice locale”, a precizat Marius Paşcan.

Aproximativ 200 de persoane au luat astăzi parte la marşul organizat de Asociaţia “Noua Dreaptă” şi Uniunea Vatra Românească la Târgu-Mureş pentru a marca Ziua Naţională a României.
http://www.adevarul.ro

FELICITARI DOMNULUI MARIUS PASCAN!
http://garduldefier.wordpress.com/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu