zelender

joi, 3 martie 2011

Pomelo, regele fructelor

Îti amintesti de la scoala, poate, ca în literatura noastra romantismul a aparut dupa clasicism, desi în restul Europei ordinea sa a fost inversa.

Ei bine, cam asa s-a întâmplat si cu aparitia pe piata a fructului numit Pomelo care ne-a dus cu gândul ca ar fi vreun urmas mai bine dezvoltat al grapefruitului, desi grapefruitul este rezultatul încrucisarii dintre pomelo cu portocala.

Partea aceasta cu cine si cum a fost obtinut conteaza mai mult ca sa îti impresionezi prietenii prin cultura ta generala.

Însa, ceea ce merita într-adevar sa stii despre pomelo consta în faptul ca e un fruct minunat, un fel de doctorul casei, care, din fericire, se gaseste si în supermarketurile de pe la noi.Pomelo este originar din Asia , iar în zilele noastre

se cultiva în China, Japonia, Taiwan,Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel, etc.Tot pentru cultura ta generala îti spun ca pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis) având o lungime de pâna la 20 cm si o greutate cuprinsa între 1 si 8 kg.

Coaja are o culoare galben verzuie si o grosime de 1,5cm (asta ca sa nu te mire când îl desfaci), iar pulpa în interior seamana cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea ca este mai putin zemoasa dar mult mai aromata.

Când îti cumperi un pomelo ai grija sa aiba coaja neteda si stralucitoare si sa fie greu când îl ridici.Chinezii credeau ca acest fruct îi apara de rele si aveau dreptate, pentru ca prin acontinutul sau de vitamine ajuta la prevenirea unor îmbolnaviri, dar poate fi folosit si ca remediu în tratarea diferselor afectiuni de care suferim.

Se recomanda consumul sau atât în stare naturala dar si sub forma de suc (cu conditia ca acest suc sa fie baut imediat dupa obtinere).

Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumatate de fruct contine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale.

Si când te gândesti ce gust placut are!Se recomanda consumul sau zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun. Si iata ce beneficii îti poate aduce:
- stimuleaza sistemul imunitar;
- efect antioxidant, elimna radicalii liberi;
- stimuleaza secretiile digestive;
- ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
- contribuie la reducerea colesterolului;
- favorizeaza absorbtia fierului în intestin;
- activeaza acidul folic;
- are un rol important în producerea hormonilor de catre glandele suprarenale;
- curata ficatul;
- tonifica vasele capilare;
- determina încetinirea arterosclerozei;
- poate fi un remediu în cazul infectiilor virale si bacteriene;
- însoteste cu succes tratamentul pentru glaucom, diabet,etc
- frâneaza procesul de îmbatrânire;
- întareste oasele, creste rezistenta organismului;
- reduce stresul si oboseala;
- scade riscul aparitiei cariilor, etc
Daca v-am convins mergeti neaparat si procurati-va pomelo.. Te vei bucura pe loc de aroma sa deosebita si vei aprecia în timp efectele sale miraculoase în ceea ce priveste starea ta generala de sanatate.http://odoricaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu