zelender

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Nikola TeslaNikola Tesla (1856-1943)

Nikola Tesla a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Wikipedia
Ma bucur ca Nikola Tesla a reanviat in blogurile noastre. Nu vreau sa cred ca eu cand am scris despre Nikola Tesla acum cateva luni am reschis cutia Pandorei, cu acest personaj absolut fascinant. Despre Tesla am invatat  la scoala  in anii 1950 la fizica. Nici atunci si nici acum nu am  priceput nimic despre experientele lui la ora de  fizica, dar acum am vrut sa  desfac acest esafodaj al stiintei, tinut sub obroc din cauze neclare.Dar tot nu am inaintat insa, am trezit curiozitatea altora.
Despre tesla mai gospodaresc, stiam atunci ca si acum ca este o unealta folosita in tamplarie pentruuuuu....scos cuie, batut....:)))
Insa de multe zeci de ani am citit ca  Nikola Tesla, este la originea fenomenului Tunguska rusa de la inceputul sec. XX- 1908.

"Descriere


Epicentrul exploziei. Imagine realizată în 2008 şi care prezintă o mlaştină
Explozia a avut loc în data de 30 iunie 1908. Aproximativ 80.000.000 de copaci de pe o suprafață de 2.150 de km2 au fost spulberați în explozia foarte puternică, cu o forță echivalentă cu cea a 20 de bombe atomice.
Au existat puțini martori la această explozie. În zonă nu s-a găsit niciun crater sau fragmente dintr-un presupus meteorit.

Martori oculari

  • În jurul orei 7:17 a.m., băștinașii Tungus și rușii stabiliți în dealurile din nord-vestul lacului Baikal au observat o coloană de lumină albăstruie, la fel de strălucitoare ca Soarele, deplasându-se pe cer. După 10 minute un flash puternic de lumină și sunete asemănătoare focului de artilerie au fost descrise.
  • Martorii oculari aflați mai aproape de explozie susțin că sursa sunetului se deplasa de la est la nord. Sunetele au fost însoțite de o undă de soc care i-a trântit pe oameni la pământ și a spart ferestre aflate la sute de kilometri distantă. Majoritatea martorilor vorbesc numai despre sunete și cutremur și nu despre o explozie. Mărturiile diferă în ceea ce privește secvența evenimentelor sau durata lor.
  • Undele seismice au înconjurat globul terestru de două ori. Cinci ore după impact o stație meteorologică britanică detecta furtuni deosebit de puternice în Marea Neagră

Urmări

  • Trei zile după eveniment, pe teritoriul Europei și Africii de Nord s-au observat la o înălțime de 86 km, nori luminiscenți galben-verzui care făceau posibilă citirea ziarului în nopțile fără Lună. (conform academician. A. Polcanov)
  • Locuitorii din zona Tunguska au găsit fragmente dintr-un material neobișnuit mai strălucitor decât lama unui cuțit... (1976, muncitori din Ertea, în timp ce pescuiau pe râul Vașka)
  • După 1908 personalul medical se confruntă cu decese datorate unei maladii necunoscute. Autopsii moderne au dovedit că oamenii au murit din cauza efectelor radioactivității. La fel animalele din zonă au contactat diferite boli curioase (de exemplu renilor le apăreau pe piele un fel de răni și cruste care nu se vindecau).

Ipoteze speculative

Comportamentul meteoriților în atmosfera Pământului a fost mai puțin înțeles în timpul primelor decenii ale secolului al XX-lea. Din cauza aceasta, precum și a numărului mic de date relevante care rezultă ca urmare a secretelor sovietice în timpul Războiului Rece, o mulțime de alte ipoteze pentru evenimentul de la Tunguska au apărut, dar niciuna nu este acceptată de comunitatea științifică.".
google.ro

Este o enigma, care trebuie evidentiata,  dar daca la origine este Tesla, nu m-as mira ca el sa aiba si un discipol:))) dintre noi chiar.
Nu stiu de ce Tesla a fost  dat uitarii si bagat la saltea pentru atatea zeci de ani ! S-au speriat ca adevarul despre inteligenta umana, este datatoare de aripi pentru noile generatii???
Nu ne vom mai lasa prostiti de toti idiotii care vor sa carmeasca istoria culturii si inteligentei omenirii !!! Uite ca eu am avut curajul sa-mi aplec ochii asupra celui despre care nu am inteles nimic atunci, la vremea copilariei CAND SE SPUNE CA PERCEPTIA ASUPRA FENOMENELOR STRANII, ESTE CEA MAI RIDICATA.
Tesla este inepuizabil. Traiasca Tesla  chiar si pentru cei ca nu i-au inteles experimentele fizice prea inaintate pentru bostanii goi, care populeaza politica si paginile de tot rahatul de divertisment, din toata lumea! Istoria Pamantului se poate rescrie. Mai ales acum cand s-au descoperit statui uriase ale lui Nefertiti pe alta planeta, asemanatoare cu  Egiptul antic. Mai bine  pupincuristii care fac pe politicienii,  ar  accepta ca o parte din banii pe care ii fura de la gura oamenilor, sa fie  donati cercetarilor(obligatoriu:))).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu