zelender

miercuri, 16 aprilie 2014

Ucraina

Razboi Civil in Ucraina?

autor: FrontPress 16.04.2014

EN_01125203_1129Marţi au avut loc schimburi de focuri în oraşul ucrainean Kramatorsk, între militanţi proruşi şi serviciile de securitate, presa din statul vecin relatând că se înregistrează numeroase victime.
Potrivit BBC, serviciile de securitate ucrainene au preluat controlul asupra unui aerodrom din oraş în urma luptelor. Potrivit unor estimări neoficiale, au murit între patru și câteva zeci de persoane.
Armata ucraineană a demarat de ieri o operaţiune de amploare menită să reimpună controlul Kievului asupra instituţiilor din oraşele din estul ţării care au fost preluate de activiştii pro-ruşi.
Ministerul de externe al Rusiei a acuzat dubla măsură a Occidentului şi a noii puteri pro-europene din Kiev, care au catalogat protestele populare din vestul ţării care au dus la înlăturarea preşedintelui Ianukovici drept “manifestări democratice”, deşi au fost ocupate clădiri guvernamentale şi au existat ciocniri violente cu forţele de ordine. În acelaşi timp, acelaşi tip de manifestări, dar de data aceasta desfăşurate în estul rusofon, sunt catalogate ca fiind “acţiuni teroriste”. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu