zelender

joi, 17 aprilie 2014

Virginitate


Artista celebra care si-a pierdut virginitatea intr-un accident rutier

Publicat la 17 aprilie 2014
AUTOR: Florentina Ionescu
In 1925, un eveniment nefericit a avut loc in viata celebrei pictorite. In urma accidentului rutier, pictorita mexicana si-a pierdut virginitatea la varsta de 18 ani.
Este vorba de pictorita Frida Kahlo si de un moment de cotitura din viata ei. Pe 17 septembrie 1925, ziua Independentei Mexicului, spre sfarsitul dupa-amiezii, s-a produs accidentul care avea sa-i schimbe viata.

"M-am urcat in autobuz cu Alejandro (n.r. Alejandro Gomez Arias, prima dragoste a Fridei. Relatia lor, nascuta in 1925, dureaza pana in 1928). M-am asezat la margine langa coborare, iar Alejandro s-a asezat langa mine. Cateva clipe mai tarziu, autobuzul s-a izbit de un tramvai de pe linia Xochimilco. Tramvaiul a zdrobit autobuzul la coltul strazii. A fost o izbitura ciudata. Nu a fost violenta, ci surda, lenta, ranind pe toata lumea. Mai ales pe mine [...]. Socul ne-a proiectat in fata iar bara de la coborare m-a strapuns asa cum spada il strapunge pe taur. Un om, vazand hemoragia puternica, m-a luat si m-a asezat pe o masa de biliard pana la sosirea Crucii Rosii. Mi-am pierdut virginitatea, mijlocul mi s-a sfaramat, nu mai puteam urina, dar cel mai tare ma durea coloana vertebrala", povesteste Frida Kahlo in jurnalul ei.

In urma accidentului violent, pictorita s-a ales cu o tripla fractura a coloanei vertebrale, fractura de clavicula, fractura a coastelor trei si patru, luxatie la umarul stang, tripla fractura de bazin, perforarea abdomenului si bazinului, 11 fracturi la gamba dreapta, dislocarea piciorului drept. Sursa: "Frida Kahlo", de Christina Burrus, Editura Univers, 2007.

Citeste si: 13 lectii de viata de la Frida Kahlo: "M-am nascut data dracu'!"  
feminis.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu